El Refugi en directe
Search

Nova plantació al Refugi de Biodiversitat

Plantada de vegetació aquàtica a les basses de la Fase 1 del Refugi de Biodiversitat emmarcada al Dia Mundial del Medi Ambient.

El passat 5 de juny vam celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, un dia especialment significatiu pel llançament de la nova web del Refugi de Biodiversitat del riu Besòs (https://refugibiodiversitat.gramenet.cat). Des d’aquesta web podeu estar informats de totes les activitats i notícies del Refugi de Biodiversitat. A més, podeu seguir totes les actualitzacions a través de les xarxes socials del Refugi, especialment a Instagram (@refugibiodiversitatscg).

Dins del marc de la setmana del Medi Ambient, s’hi ha realitzat una plantada de vegetació a les basses de nova creació de la Fase 1 del projecte de Refugi de Biodiversitat. Aquesta acció no hauria estat possible sense la col·laboració l’Associació Galanthus Natura, que s’han encarregat de proporcionar-nos la vegetació necessària i de plantar-la. Els plans d’ocupació de Santa Coloma de Gramenet també han donat suport a aquesta plantada, contribuint al seu èxit.

L’objectiu principal d’aquesta plantada és repoblar amb espècies vegetals, tant aquàtiques com terrestres, els marges de la bassa 3 del Refugi de Biodiversitat del riu Besòs. Aquesta iniciativa permet reforçar l’estructura de la bassa davant possibles inundacions, així com consolidar l’ecosistema amb plantes autòctones que ajuden a enfortir la vegetació de ribera que potenciem des d’aquest projecte de renaturalització. Concretament, s’han plantat espècies com el lliri groc (Iris pseudacorus), la menta aquàtica (Mentha aquatica), joncs (Scirpoides holoschoenus) i l’espargani (Sparganium erectum).

La Fase 1 del Refugi de Biodiversitat de Santa Coloma de Gramenet està funcionant amb èxit, tal com ho demostra la millora de la biodiversitat a la zona. Aquest matí, durant la plantada, hem pogut observar una gran diversitat ornitològica vivint o passant per les basses, com ànecs collverd (Anas platyrhynchos), polles d’aigua (Gallinula chloropus), orenetes (Hirundo rustica), falciots (Apus apus), bernats pescaires (Ardea cinerea). A més, també hem vist conills (Oryctolagus cuniculus), diversos individus d’emperador blau (Anax imperator) així com papallones de tota mena, i sentit raucar granotes verdes (Pelophylax perezi)

Aquesta reposició de vegetació és un pas més en el compromís del nostre municipi amb la conservació i millora del riu Besòs, renaturalitzat i viu.