El Refugi en directe
Search

Licitades les obres de la pròxima fase del Refugi de Biodiversitat

El gener de 2022 es va iniciar la renaturalització del Besòs, entre el Pont Vell i Can Zam, amb la fase 1 del Refugi de Biodiversitat.

La Junta de Govern ha iniciat la licitació del contracte d’obres del projecte d’execució de la Fase 2 del Refugi de Biodiversitat al riu Besòs amb un pressupost de 2.707.986 euros (IVA inclòs).

A la 2a fase s’establiran connectors ecològics entre el riu, el parc de Can Zam i la Serralada de Marina, s’executaran actuacions sobre el mur del curs fluvial per promoure la biodiversitat i es plantaran més de 17.000 arbres, arbustos i espècies herbàcies. Es crearan infraestructures blaves, amb basses per l’aprofitament de l’aigua del Rec Comtal que estaran connectades amb el curs fluvial, i també es crearà una Illa de Biodiversitat. Les obres han de començar a l’estiu i amb una duració prevista d’un any.

El Refugi de Biodiversitat del riu Besòs a Santa Coloma de Gramenet (Fase 2), compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Renaturalització del Besòs

El gener de 2022 es va iniciar la renaturalització del Besòs, entre el Pont Vell i Can Zam, amb la fase 1 del Refugi de Biodiversitat com a primer pas per millorar la qualitat ambiental i la resiliència de l’espai fluvial; protegir i desenvolupar la biodiversitat de flora i fauna, i crear nous hàbitats protegits i espais per a l’educació ambiental i la divulgació científica.