El Refugi en directe
Search

Alliberament d’una tortuga de rierol al Refugi de Biodiversitat

El passat 26 d’abril es va alliberar una tortuga de rierol (Mauremys leprosa) al Refugi de Biodiversitat. 

Aquest exemplar mascle esdevindrà un suport essencial per al reforç poblacional d’aquesta espècie de tortuga autòctona, que ja existent al Refugi de Biodiversitat.

Aquest alliberament ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Associació Galanthus Natura, i el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, d’on ha vingut aquest exemplar rescatat.

La tortuga de rierol és una espècie protegida a Catalunya, i és considerada com a vulnerable a escala mundial segons la UICN. És un animal típic dels rius i cursos d’aigua mediterranis, on surt de l’aigua per prendre el sol i per hibernar. Així mateix, com totes les tortugues d’aigua, és una espècie carnívora, però també pot alimentar-se d’origen vegetal.

La seva presència al curs baix del Besòs és una part vital de l’ecosistema local, però s’enfronta a diverses amenaces, principalment les tortugues exòtiques, com la tortuga de Florida.

Amb aquest acte, es fa un pas més cap a la conservació d’aquesta espècie i del seu hàbitat, assegurant que continuï formant part integrant de la biodiversitat de Santa Coloma de Gramenet.

Link d’interès:

https://www.instagram.com/p/C6Ofjs6olKh