El Refugi en directe
Search
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Visita Guiada al Refugi de Biodiversitat i a l’EcoAula Ambiental

juliol 5, 2026 @ 09:00 - setembre 13, 2026 @ 19:00

Inscripcions: A través de Grameticket (grameticket.cat), disponibles 10 dies abans de la data de l’activitat.

Renaturalització del Besòs

La renaturalització del riu Besòs és un projecte impulsat des de Santa Coloma de Gramenet que representa un nou pas endavant en la història del riu. Aquesta iniciativa inclou la creació del Refugi de Biodiversitat, amb l’objectiu principal de millorar la qualitat ambiental i la resiliència de l’ecosistema fluvial. Es busquen crear nous hàbitats protegits i espais per a l’educació ambiental i la divulgació científica.

La primera fase del Refugi de Biodiversitat ja està executada. Aquesta fase inclou, entre d’altres actuacions, la creació de tres noves làmines d’aigua: la llacuna didàctica i dues llacunes hàbitat. Aquestes àrees protegides estan destinades a la recuperació de la vegetació fluvial autòctona i la millora de l’hàbitat per a les espècies de fauna pròpies de la conca del Besòs.

Durant la visita guiada, acompanyats per un/a biòleg/a, tindrem l’oportunitat d’aprendre i observar la flora i fauna més singular del riu Besòs. La visita inclourà una exploració de la primera fase del Refugi de Biodiversitat, amb el suport de les il·lustracions de l’EcoAula Visual del Parc Fluvial del Besòs.

També coneixerem l’estratègia de renaturalització del riu Besòs, impulsada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, així com les diferents fases del projecte: la Fase 2, que està en execució, i la Fase 3, que està projectada.

Recomanacions

Per a la visita, és recomanable portar pantalons llargs i calçat tancat. Segons la meteorologia, també portar aigua, gorra i crema solar

Mostra els detalls

Inici:
juliol 5, 2026 @ 09:00
Finalització:
setembre 13, 2026 @ 19:00
Series: